Kolombiya Devlet Başkanı’ndan ‘Türkiye’ paylaşımı: Bunun adı kalkınma mı?
Kolombiya Devlet Lideri Gustavo Petro, sosyal medya hesabından ülkelere göre haftalık çalışma saatleri ve iş verimliliği bilgilerini paylaştı. Gustavo Petro, OECD ülkeleri arasında Türkiye’nin ardından en uzun çalışma saatlerinin Kolombiya’da olduğuna dikkat çekerek, “Bunun adı kalkınma mı?” diye sordu.
Petro’nun 2020 yılına ilişkin bilgileri paylaştığı ilk tweet’inde, personelin yüzde 15,1’inin haftada 60 saatten fazla çalıştığı Türkiye’nin ardından, çalışanların yüzde 14,2’sinin haftada 60 saatten fazla çalıştığı Kolombiya’nın ilk sırada yer aldığı görülüyor. OECD ülkeleri arasında bu konuda ortada ikinci sırada yer almaktadır.
Petro, bu grafikle yaptığı paylaşımda, “Türkiye’den sonra OECD ülkeleri arasında en uzun çalışma günü Kolombiya’da. Buna ilerleme mi denir? Bu sadece aşırı sömürü. Uzun gün üretkenliği öldürdüğü için çok az kazanç getirir. Bu nedenle çalışma gününün kısaltılmasını öneriyoruz” dedi.
‘UZUN İŞ GÜNÜ, DÜŞÜK ÜCRET, DÜŞÜK VERİMLİLİK…’
Kolombiya Devlet Lideri Petro, ikinci bir açıklama paylaşarak bu gönderide 2021 yılı iş verimliliği bilgilerine değindi. Bu verilerde Kolombiya’nın yüzde 17,7 ile OECD ülkeleri arasında en düşük iş verimliliğine sahip olduğu görülüyor.
Bu bilgiye işaret eden Petro, “Burada da Kolombiya’nın OECD içinde en uzun çalışma saatlerinden birine sahip olduğu gibi tüm OECD içinde de en düşük üretkenliğe sahip ülkelerden biri olduğunu görüyoruz. Daha uzun çalışma günleri ve düşük ücretler, düşük üretkenlik, yani yoksulluk ile ilişkilidir. (DIŞ HABERLER)